به گزارش ، ابوالفضل چمندی در نشست با اعضای چهار کمیسیون صنعت، معدن، انرژی و ترانزیت اتاق بازرگانی استان گفت: اکنون جایگاه خراسان رضوی در حوزه اقتصادی تناسبی با ظرفیتهای این استان ندارد، بنابراین نشستهای مستمر با فعالان اقتصادی در این زمینه ضروری است.
وی گفت: تنها بازوی قدرتمند دولت در حوزه اقتصادی استان، فعالان بخش خصوصی هستند و امید است، مسائل استان از طریق تعامل و همراهی با تشکلهایی مانند خراسان رضوی برطرف شود.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: آنچه اهمیت دارد، تحقق تحول اقتصادی در خراسان رضوی است تا بتوان طرحی نو درانداخت و اهداف مورد نظر را پیش برد.
چمندی با اشاره به اینکه عدد تولید ناخالص داخلی در خراسان رضوی به مدت ۱۰ سال تغییری نکرده است، گفت: این استان در شرایط کنونی یک برنامه مشخص اقتصادی ندارد؛ به همین سبب به دنبال تدوین برنامه یا نقشه مناسب اقتصادی برای خراسان رضوی هستیم که در این راستا به همراهی فعالان اقتصادی نیاز داریم.
وی افزود: قرارگاه حمایت از فعالیتهای اقتصادی فقط افقی را در چهار ساله آینده برای اقتصاد استان ترسیم کرده؛ اما وظیفه تدوین برنامههای عملیاتی و اجرایی برعهده ماست.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: کمیسیونهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی ظرف هفت روز آینده پیشنهادات، پروژهها و برنامههای اجرایی خود را ارایه دهند و لازم است گلوگاههای حساس و اصلی شناسایی و در قالب یک برنامه راهبردی ارایه گردد.
وجود چهار هزار و ۳۹۷ طرح نیمه تمام صنعتی در خراسان رضوی
دبیر اتاق بازرگانی خراسان رضوی هم در این نشست، گفت: در افق چشم انداز چهار ساله صنعت استان، باید هزار و ۲۲۰ واحد صنعتی ایجاد شود. این در حالی است که با وجود پنج هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی در داخل استان، چهار هزار و ۳۹۷ طرح نیمه تمام صنعتی وجود دارد.
علی کبیر افزود: قرار است در افق چشم انداز چهار ساله این طرح قرارگاهی، صادرات کالا از استان به ۹ میلیارد دلار و سرمایه گذاری خارجی استان به یک میلیارد و ۲۴۰ میلیون دلار برسد و اجرای طرح های زیرساختی استان کامل شود، لذا کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی میتوانند در این زمینه مشاوران بسیار خوبی باشند.
وی گفت: ۲۹ تشکل تخصصی وابسته در اتاق بازرگانی خراسان رضوی وجود دارد و قانون نیز این اتاق را مکلف کرده است که تشکلهای اقتصادی را ساماندهی کند، در این راستا اتاق در یک اقدام ابتکاری مجمع تشکلهای اقتصادی استان را تشکیل داد و این مجمع تاکنون هفت نشست برگزار کرده است.
دبیر اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: هرچند در کل کشور شاهد اتلاف انرژی هستیم اما حداقل با بهرهگیری از کمیسیونهای تخصصی اتاق به عنوان مشاورین خوب اقتصادی میتوانیم از اتلاف انرژی بیشتر در این استان جلوگیری کنیم تا کمیسیون ها و قرارگاه عملیاتی در پایان سال نمره قابل قبولی داشته باشند.